Fietsen & Wandelen in de omgeving van het vakantiepark

Vanaf Bungalowpark Hoogersmilde fietst of wandelt u via prachtige routes zo de natuur in. U vindt hier de grootste bossen van Nederland, meren, heidevelden en stuifduinen. U fietst of wandelt direct vanaf het park dwars door de natuur naar Appelscha, Diever, Dwingeloo of vele andere plekken rondom Nationaal Park het Drents-Friese Wold.

In en bij het Drents-Friese Wold zijn 40 gemarkeerde wandelingen uitgezet met een totale lengte van maar liefst 130 km. U kunt de wandelingen met hun afstanden (variërend van twee tot tien km) vinden op een duidelijke kaart van Staatsbosbeheer die bij de informatie-centra is te verkrijgen.

Drenthe is heerlijk voor wandelaars, maar natuurlijk dé plek voor fietsers. U kunt er zelf op uit trekken met behulp van het fietsknooppunten netwerk. Of meedoen bij een van de vele georganiseerde fiets evenementen. In het Drents-Friese Wold zijn vele fietspaden aangelegd, prima verhard (asfalt, beton of schelpenpaden) en prachtig slingerend over de open gebieden tussen de bossen, door de bossen, langs grazende schapen, over heidevelden, langs beekjes, langs bosmeertjes en langs zandverstuivingen.

Voor de ATB’ers is 50 kilometers aan speciale ATB fietspaden aangelegd in het Drents-Friese Wold. Staatsbosbeheer heeft een tweetal routes door de boswachterij Appelscha en Smilde aangelegd. Samen vormen ze één van de meest uitgebreide mogelijkheden in Nederland voor terreinfietsen. Voor ongeoefende ATB’ers worden mountainbike tochten georganiseerd door de vlakbij gelegen camping De Reeënwissel.

Lees meer over fietsen en wandelen in de omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde

Bent u toe aan een heerlijke rustgevende vakantie? Dan is Bungalowpark Hoogersmilde hét vakantiepark voor u! Het kleinschalige park bestaat uit zo'n 30 houten Finse bungalows en 4 Amerikaanse Loghomes en ligt aan de rand van het op een na grootste Nationaal Park van Nederland, het Drents-Friese Wold. Klik op bovenstaande banner en lees meer over de natuur en rust bij Bungalowpark Hoogersmilde.

In de directe omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde zijn vele leuke en informatieve cultuurhistorische plekken te ontdekken. Bijvoorbeeld Kamp Westenbork, het Drents Museum in Assen, het Gevangenismuseum in Veenhuizen en natuurlijk de vele hunebedden in Drenthe. Klik op bovenstaande banner en lees meer over de cultuur en historie in de directe omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde.

Vanaf ons bungalowpark fietst of wandelt u via prachtige routes zo de natuur in. U vindt hier de grootste bossen van Nederland, meren, heidevelden en stuifduinen. U fietst of wandelt direct vanaf het park dwars door de natuur naar Appelscha, Diever, Dwingeloo of vele andere plekken rondom Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Klik op bovenstaande banner en lees meer over fietsen en wandelen in de omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde.

In de directe omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde zijn vele leuke, rustgevende of juist sportieve activiteiten te vinden. Prachtige golfbanen, zwembaden, maneges en nog veel meer. Zin in een uitstapje met de kinderen? Er is van alles te doen in de directe omgeving van ons vakantiepark. Klik op bovenstaande banner en lees meer over alle activiteiten in de omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde.