Nieuws

Roofvogels spotten met Staatsbosbeheer

5 Mar

posted by

Categories: Activiteiten

Comments: 0

Roofvogels spotten met Staatsbosbeheer
Ga mee op de fiets op zoek naar roofvogels bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

buizerd vliegend

Het Nationaal Park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos, maar het is ook een gebied waarin waardevolle landschappen voorkomen als het Aekingerzand, een groot en uniek stuifzandgebied ook wel bekend als de ‘Kale Duinen’. Dwars door het park stroomt het beekje de Vledder Aa. De gids van Staatsbosbeheer neemt u tijdens deze fietsexcursie mee op een ontdekkingstocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Door de verscheidenheid in leefgebied komen er in dit Nationaal Park veel verschillende soorten roofvogels voor. In de wintertijd zijn deze vogels makkelijker te spotten, waardoor dit een goed moment is voor een excursie. De balts van de buizerds begint in februari, waarbij deze imposante roofvogels afhankelijk van de thermiek luid miauwend in de lucht hangen en elkaar het hof maken. De fietstocht is ongeveer 15 km lang en de excursie is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Je zal merken dat er meer roofvogels zijn dan dat je denkt in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Leer kijken waardoor je zelf meer zal zien…

Informatie in het kort
Datum: zaterdag 14 maart
Tijden: 13.30-15.30 uur
Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Tips: Eigen fiets mee, verrekijker & donkere kleding
Kosten: € 6,- volwassenen, € 4,00 kinderen t/m 12 jaar
Aanmelden noodzakelijk: op de site van Staatsbosbeheer

Bericht van Buitencentrum Drents-Friese Wold

4 Jun

posted by

Categories: Geen categorie

Comments: 0

mei 2020

Buitencentrum Drents-Friese Wold gaat weer open!

Veel mensen bezoeken ons prachtige natuurgebied Drents-Friese Wold. Wij zijn verheugd dat wij weer mogelijkheden hebben om open te gaan voor het publiek. Tijdens de sluiting hebben wij ons goed kunnen voorbereiden op het ‘corona-proof’ open gaan van ons buitencentrum. De gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers zijn het belangrijkste. Daarom zijn er preventieve maatregelen genomen in en om het buitencentrum, zodat u ons veilig kunt bezoeken. Wij zijn er klaar voor.
Kom langs om u te laten informeren over de natuur of kijk eens rond in onze winkel met diverse leuke cadeaus. Helaas worden er nog geen excursies aangeboden en kan het blotevoetenpad nog niet worden geboekt. Wel zijn er diverse mooie wandelroutes te lopen in ons gebied.
Voor de kinderen is er een aangepaste vorm van het kabouterpad; het plezier zal er niet minder om zijn. Een rode puntmuts en het kabouterspeldje mogen mee naar huis.

Ook het paddenpad, het familiepad en diverse andere wandelroutes bezorgen u een prachtige natuurbeleving. Is er na een mooie wandeling nog energie over? Dan biedt de speelweide genoeg mogelijkheden om uit te razen.
Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u bij het restaurant IJgenwijs napraten over de schitterende natuur in het Drents-Friese Wold.
Per 2 juni gaan wij op doordeweekse dagen open van 10.00-16.00 uur. U bent van harte welkom.

site van Staatsbosbeheer/Drents-Friese Wold