Nieuws

Vollemaanwandeling bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

17 Nov

posted by

Categories: Geen categorie

Comments: 0

Op vrijdag 23 november staat de maan vol aan de hemel. Buitencentrum Drents-Friese Wold organiseert deze avond een bijzondere wandeling waarbij de volle maan de hoofdrol inneemt. Meld je vooraf aan via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw om tijdens deze wandeling een plekje te verzekeren.

Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je over het door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt? 

Hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel. 

Datum:  vrijdag 23 november 2018
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Start: Wilhelminahoeve, Canada 3, 8424 SR Elsloo Tel. 0516-426590
Kosten: € 8,50 volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar inclusief koffie of thee
Aanmelden noodzakelijk: via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaan
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Buitendag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

4 Apr

posted by

Categories: Activiteiten

Comments: 0

Het nieuwe seizoen start weer met vele activiteiten bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Op woensdagmiddag 11 april kun je mee doen met de Buitendag. Deze staat in het teken van Kees de Koolmees. Tijdens de speurtocht ontdekken kinderen van alles over het leven van de koolmees. Aan het einde van de speurtocht wordt er een nestkastje getimmerd. Zo kan de koolmees ook bij jou thuis een nestje maken!

 

Buitendag: Kees de Koolmees

Heeft u (klein-) kinderen die mee willen doen met de Buitendag? Dat kan! Op woensdag 11 april staan er van 12.00 tot 16.00 uur vrijwilligers klaar die de kinderen helpen met het timmeren van hun eigen nestkastje. Uiteraard geven zij je tips hoe je het nestkastje het beste kunt ophangen. De speurtocht Kees de Koolmees is vanaf 12.00 uur uitgezet, zodat je deze de hele middag zelfstandig kunt lopen. De kosten zijn € 7,50 per kind, inclusief het maken van een eigen nestkastje.

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Dagelijks open van: 10.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden: 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

 

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Snel internet door aanleg glasvezel

23 Mar

posted by

Categories: Nieuws

Comments: 0

Momenteel wordt er op het park hard gewerkt aan het installeren van glasvezel. Binnenkort (mei /juni 2018) is er dus SUPERSNEL internet, in alle bungalows.

 

Op stap met de schemerschim in het Drents-Friese Wold

23 Feb

posted by

Categories: Activiteiten

Comments: 0

Op stap met de schemerschim in het Drents-Friese Wold

De Schemerschim sluipt weer rond in het Drents-Friese Wold. Ze kent de geheimen van het gebied en deelt deze héél af en toe met anderen. 

Het is de boswachter van Staatsbosbeheer gelukt om op donderdag 1 maart een afspraak te maken met de Schemerschim! Reserveer via onze website om zeker te zijn van een plekje.

Tijdens deze niet-alledaagse belevingstocht worden alle zintuigen aangesproken. Kinderen zijn van harte welkom, maar ook ouders die niet alleen thuis durven te blijven, mogen mee. De tocht, die ongeveer 1,5 uur duurt, start om 18.00 uur vanaf het Buitencentrum in Appelscha.

Hoe is het om in het donker te lopen zonder zaklamp? Welke dieren kun je horen? Hoe is het om te mijmeren over de sterren terwijl je met zijn allen naar de donkere avondhemel tuurt? Ben je nieuwsgierig geworden? Dan ben je toe aan een onvergetelijke avond in de natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Informatie

Datum en tijd: donderdag 1 maart van 18.00 – 20.00 uur
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten: € 7,50, kinderen tot 12 jaar €5,00

Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je ook kijken op de website.

 

 

Buitendagen bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

22 Feb

posted by

Categories: Activiteiten

Comments: 0

Buitendagen bij Buitencentrum Drents-Friese Wold
Kinderdoemiddag en speurtocht met nestkastje timmeren

In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Op zondag 25 februari kun je mee doen met de Buitendag. Deze staat in het teken van Kees de Koolmees. Tijdens de speurtocht ontdekken kinderen van alles over het leven van de koolmees. Aan het einde van de speurtocht wordt er een nestkastje getimmerd. Zo kan de koolmees ook bij jou thuis een nestje maken! 

Op woensdag 28 februari is er  een kinderdoemiddag met als thema wildernis. Je kunt dan van 13.30-15.30 uur mee met de natuurgids die je van alles laat zien en beleven in de wilde natuur van het Drents-Friese Wold.

Buitendag: Kees de Koolmees

Heeft u (klein-) kinderen die mee willen doen met de Buitendag? Dat kan! Op zondag 25 februari staan er van 10.00 tot 15.00 uur vrijwilligers klaar die de kinderen helpen met het timmeren van hun eigen nestkastje. Uiteraard geven zij je tips hoe je het nestkastje het beste kunt ophangen. De speurtocht Kees de Koolmees is vanaf 10.00 uur uitgezet, zodat je deze de hele dag zelfstandig kunt lopen. De kosten zijn € 7,50 per kind, inclusief het maken van een eigen nestkastje.

Kinderdoemiddag; Wildernis

In het Drents-Friese Wold geven we meer ruimte aan wilde natuur. De hand van de mens wordt steeds minder zichtbaar. Nu al kun je volop genieten van verstilde plekjes, eindeloze vergezichten en vele bijzondere planten en dieren.

Deze middag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor kinderen. Leer spoorzoeken, vuur maken en ontdek wat je uit de natuur kan eten.

Op woensdag van 13.30-15.30 organiseren wij deze leuke kinderdoemiddag. Deelname bedraagt €5,00 per kind.

 

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Tijdens de voorjaarsvakantie is het Buitencentrum dagelijks open van 10.00-16.00 uur.

Aanmelden: 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op de website.

 

Nieuwe website is live

3 Feb

posted by

Categories: Geen categorie

Comments: 0

Het is al met al een hele klus geweest, maar onze nieuwe website is nu dan echt live. Veel foto’s, video’s en uiteraard vele tips voor leuke uitjes tijdens de vakantie op ons mooie bungalowpark.