Omgeving | Golfen

Golfen 1
Golfen 2
Golfen 3
Golfen 4
Golfen 5
Golfen 6

De mooiste golfbanen in de omgeving van ons vakantiepark


Golfbaan Appelscha (Appelscha 5 km)

Golfpark De Hildenberg in Appelscha is een bijzondere baan, ontworpen door de gerenommeerde golfbaanarchitect Alan Rijks. Aantrekkelijke hoogteverschillen die kunnen oplopen tot bijna zes meter, uitdagende waterpartijen, bunkers en duinachtige zandverstuivingen. Deze 9-holes baan heeft het allemaal. De totale lengte van de baan is 1944 meter en hij telt vijf holes par 3, drie holes par 4 en één par 5.

Meer info: Golfpark De Hildenberg

Drentsche Golf & Country Club (Zeijerveen 18 km)

In de bosrijke omgeving van Zeijen, even ten noorden van Assen, bevindt zich de Drentsche Golf & Country Club. Met een 27 holes wedstrijdbaan en een 9 holes Par 3 baan, is de Drentsche Golf & Country Club een ongekend ruim opgezet en gevarieerde golfbaan met voldoende speelmogelijkheden voor iedereen.

Meer info: Drentsche Golf & Country Club

Golfbaan Havelte (Havelte 20 km)

Tussen de dorpskernen Havelte en Uffelte ligt de mooie 18-holes baan met A-status van de Golf Club Havelte, die in augustus 1986 werd opgericht. De eerste 9 holes zijn gesitueerd op een licht geaccidenteerd terrein dat een coulissenlandschappelijke uitstraling heeft, terwijl de tweede 9 holes een meer parkachtig karakter hebben. Enkele waterpartijen en oude bomen verhogen de moeilijkheidsgraad. Dichtbij het clubhuis vindt u tevens de driving range en de pitching en putting greens.

Meer info: Golfclub Havelte

Golfbaan Martensplek (Hoogeveen 27 km)

Golfbaan Martensplek is in Drenthe (nabij Hoogeveen) gelegen. De golfclub is laagdrempelig voor de toetreders van de golfsport. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. De toegankelijkheid komt mede tot uitdrukking in de betaalbaarheid.

Meer info: Golfbaan Martensplek

Golfbaan De Gelpenberg (Aalden 28 km)

De golfbaan van de Drentse Golfclub “De Gelpenberg” is niet alleen de oudste baan van Drenthe (1970), maar ook één van de mooiste golfbanen in Noord-Nederland.

Meer info: De Gelpenberg

Golfbaan Holthuizen (Roden 31 km)

Golfclub Holthuizen beschikt over een mooie 9 holes baan. De baan is prachtig in het Drentse landschap ingepast. De bossen van Roden omlijsten de open ruimte, zorgen op zonnige dagen voor een fraai spel van licht en schaduw en geven beschutting tegen de wind. Wind en water, natuurlijke elementen, waarmee terdege rekening moet worden gehouden. Kortom, een baan met alles erop en eraan voor een sportieve dag golfen.

Meer info: Golfclub Holthuizen

Golf & Country Club Lauswolt (Beetsterzwaag 32 km)

Genieten van de rust en het sportieve genoegen van golfen in afwisselende beslotenheid van bos en open veld. Dat is Golfen op Lauswolt. De schitterende 18-holes golfbaan die door zijn privé karakter altijd gelegenheid tot spelen biedt, driving range, oefengreen, oefenbunker en niet te vergeten het clubhuis waar het na afloop goed vertoeven is. Golfclub Lauswolt in Friesland biedt zowel de gevorderde als de beginnende golfer alles wat golf zo aantrekkelijk maakt.

Meer info: Golfclub Lauswolt

Golfclub De Semslanden (Gasselternijveen 39 km)

Het parcours van Golfclub De Semslanden heeft een totale lengte van 5973 meter. De golfclub is opgericht op 26 november 1986. De club beschikt over een 18 holes golfbaan, aangelegd in Kostvlies tussen de dorpen Gasselte en Gasselternijveen. De club is in het bezit van een clubgebouw met restaurant, winkel en vergaderfaciliteiten.

Meer info: Golfclub De Semslanden

Golfbaan Emmen (Emmen 40 km)

Golfbaan Emmen beschikt over een 9 holes baan. De par 68, ontworpen door Frank Pont, doet vele golfers vermoeden dat de golfer te maken heeft met een relatief simpel parcours, echter niets blijkt minder waar. Smalle fairways, diverse doglegs en blinde holes maken deze baan een werkelijke uitdaging voor elke golfer. Naast de 9 holes baan is er een grote oefengreen en een driving range met 25 afslagplaatsen, die gedeeltelijk overdekt zijn.

Meer info: Golfparc Sandur

Golfbaan Heidemeer (Heerenveen 41 km)

Golfclub Heidemeer is een golfclub ten zuiden van Heerenveen. De baan heeft 9 holes. De 3de en 4de hole gaan door het Heidebos, de 5de, 6de en 7de hole liggen langs het Heidemeer. De andere holes slingeren door een parklandschap. Het Heidemeer ligt ten westen van de golfbaan, en is net als de golfbaan onderdeel van het recreatiegebied De Heide.

Meer info: Golfclub Heidemeer

Golfbaan Zwolle (Zwolle 53 km)

De 18 holes golfbaan ligt in het recreatiegebied naast de Wythmenerplas. Het gebied wordt omzoomd door bossingels. Dwars over de baan lopen natuurlijke weteringen en diluviaal gevormde wallen. Op de golfbaan zijn door de club eco-gebieden afgebakend die men absoluut niet mag betreden. Deze eco-gebieden zijn onderdeel van landelijke ecologische verbindingszones.

Meer info: Golfclub Zwolle

Golfbaan Hooge Graven (Arriën 54 km)

In 1986 kwam het idee om een golfbaan aan te leggen in Arriën (Ommen), provincie Overijssel. Maar door de velen bezwaarschriften is de club daadwerkelijk geopend op 25 september 1993. Pieter van Vollenhoven opende de club. Momenteel beschikt de club over een 18 holes bos- en heidebaan.

Meer info: Golfclub Hooge Graven

Golfbaan St. Nicolaasga (St. Nicolaasga 60 km)

Op deze 18 holes baan lopen golf en de natuur in elkaar over. In een open terrein lopen sommige holes door het bos en andere holes worden omzoomd door houtwallen. De grote greens en strategisch geplaatste hindernissen maken dit ontwerp van Alan Rijks en Baron Paul Rolin tot een favoriet parcours voor leden en bezoekers. De holes zijn ruim opgezet en bieden zowel beginners als gevorderde spelers een uitdagende ronde. De kwaliteit van de baan en de rust die BurgGolf St. Nicolaasga omgeeft, maken de baan tot één van de meest geliefde “destination courses” van Nederland.

Meer info: BurgGolf St. Nicolaasga

Golfbaan Gut Düneburg (Haren – Duitsland 70 km)

Alle bekoringen, die een buitengewone golf accommodatie zou moeten bezitten, treft u in golfpark Gut Düneburg aan: speelse uitdagingen, open en afwisselende landschappen, een oud bomenbestand en royale waterpartijen. Een spectaculaire vormgeving, in combinatie met de reeds aanwezige landschapsstructuren, geeft deze golfbaan een uniek karakter. In een logisch bij elkaar passend geheel zijn golfbanen voor verschillend gebruik aangelegd. Zo is er een driving range en zijn er voor de beginners oefenbanen. Vooral de openbare 4-holes-golfbaan is bedoeld om te oefenen. Op de 18-holes-wedstrijdbaan zult u genieten van de prachtige holes en de heerlijke ligging.

Meer info: Golfpark Gut Düneburg

Ga terug naar “Omgeving”