Omgeving | Sportiviteit

Outdoor 1
TT Circuit 1

Paardrijden in de natuur rondom ons vakantiepark


In het Drents-Friese Wold ligt ca. 75 km aan bewegwijzerde ruiter- en men routes. Drenthe is dan ook dé paardenprovincie van Nederland. Vlakbij ons vakantiepsaark treft u twee maneges aan. 

De FNRS-Manege (1,5 km)

De FNRS-manege van camping de Reeënwissel ligt op zo’n 1500 meter afstand van Bungalowpark Hoogersmilde en is via het aangesloten wandelpad door het bos bereikbaar. U kunt hier lessen krijgen, een bosrit maken of één van de luxe paardenboxen huren (als u uw eigen paard wilt meenemen).

Meer info: www.reeenwissel.nl

Manege Stal de Boswal (1 km)

Ook manege Stal de Boswal is lid van de FNRS. Ook hier is het mogelijk uw eigen paard te stallen in een van boxen. Deze manege ligt op zo’n 1000 meter afstand van Bungalowpark Hoogersmilde en is – net als de ingang van het bungalowpark – gevestigd aan de Jannes Brugginkweg.

Meer info: www.staldeboswal.nl

Outdoor activiteiten in de buurt van ons vakantiepark


Appelscha Outdoor (5 km)

Appelscha-Outdoor verzorgt buitensportactiviteiten voor iedereen die wel eens lekker buiten bezig wil zijn. Dit kan met groepen, familie, vrienden of individueel. Van GPS-wandeling, natuurfietstocht tot een spectaculaire tokkel of hoogteparcours.

Meer info: www.appelscha-outdoor.nl of www.klimavontuur.nl

Speciale ATB paden in het Drents-Friese Wold

Voor de outdoor freaks die van ATB’en houden: ers is ruim 50 kilometers aan speciale ATB fietspaden aangelegd in het Drents-Friese Wold. Vanuit Bungalowpark Hoogersmilde rij je zo het bos in met je ATB. Eventueel kun je ATB fietsen huren incl. helm bij de receptie van het bungalowpark.

Overige sportieve activiteiten oin de buurt van ons vakantiepark


Bosbad Appelscha (6 km)

Dit prachtige bosbad is een verwarmd openluchtbad met glijbanen, duikplanken, een waterspeeltuin en een grote zonneweide. Zowel jong als oud kan zich in bosbad Appelscha vermaken.

Overdekt zwembad Smilde (5 km)

Aan de buitenrand van het dorp Smilde ligt de multifunctionele sportaccommodatie ‘De Smeltehal’, een sporthal en overdekt zwembad onder één dak. Het overdekte zwembad beschikt over een 25 meter bad met beweegbare bodem. Het is een zwembad waar tijdens recreatieve uren kinderen hun fantasie en creativiteit kwijt kunnen met de aanwezige spelmaterialen, zoals vlotten, banden, flexibeams en opduikmaterialen.

Meer info: www.middendrenthe.nl

De Bonte Wever (Assen 19 km)

In dit subtropisch zwemparadijs kan iedereen, jong en oud, genieten van volop waterplezier. Trotseer de golven in het golfslagbad, laat u meevoeren in de wildwaterkreek of waag een afdaling van de glijbaan. Tijd voor ontspanning is er in de whirlpools, sauna’s (gekleed), de kruidenbaden en onder de zonnehemels. Het peuterbad biedt volop speelplezier aan de jongste gasten. Een baantje trekt u in één van de 25-meter baden, binnen of buiten.

Meer info: www.debontewever.nl/zwemparadijs 

TT Circuit (Assen 19 km)

Het TT Circuit Assen is de thuishaven van de jaarlijkse MotoGP, wereldwijd bekend als de TT van Assen. Het is één van de klassiekers op de WK kalender, met grote aantallen publiek en uitbundige feesten. Verder zijn er vele andere evenementen gedurende het jaar. Neem hier eens kijkje tijdens je vakantie.

Meer info: www.ttcircuit.com

Ga terug naar “Omgeving”