De omgeving van het vakantiepark

Bungalowpark Hoogersmilde ligt aan de rand van Nationaal Park het “Drents-Friese Wold”. Dit Nationaal Park en de wijde omgeving is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Een zeer afwisselende streek welke in elk seizoen rust, ruimte, natuur, cultuur en kwaliteit biedt. Het gebied waaruit Hoogersmilde is ontstaan, was enige eeuwen geleden een woest ontoegankelijk oord van moerassen, plassen, meren, hoogveen en heide, afgewisseld op enkele hogere gedeelten, door bos en zandverstuivingen.

Onze gasten zijn steeds weer verbaasd over de vele honderden kilometers fietspaden welke leiden door dichte naald- en loofbossen, uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, bosmeren, open natuurvelden, heuvellandschappen, langs hunebedden en oude Drentse brinkdorpen. Al direct vanuit het vakantiepark begeeft u zich op de fiets- en wandelpaden. Via de parkmanager kunt u fietsen huren.

De omgeving van het vakantiepark biedt talloze mogelijkheden voor uitstapjes zoals o.a. Monumentendorp Orvelte, Dierentuin in Emmen, Het Boomkroonpad in Drouwen en de vele grotere en kleinere musea. Het park heeft een ideale ligging voor uitstapjes naar de provincie Groningen, Friesland en in Drenthe.

In de nabije omgeving vindt u Het Blauwe Meer, een grote natuurvijver met zandstrand. Op loopafstand is er ook het openlucht Bosbad. Voor paardenliefhebbers is er op enkele minuten loopafstand een manege. Voor boodschappen bij de supermarkt, bakker, slager etc. kunt u in het dorp terecht op slechts 5 minuten fietsafstand.

Langs Hoogersmilde loopt De Drentse Hoofdvaart. De Drentse Hoofdvaart werd gegraven in 1768-1780. In die tijd vestigden zich hier duizenden kanaalgravers en veenarbeiders uit allerlei oorden. De turfgraverij werd op grote schaal aangepakt. Hijkersmilde en Kloosterveen zijn ontstaan in 1771 en in 1823 Bovensmilde. Hoogersmilde bestond toen al lang. In die tijd ontwikkelde de scheepvaart zich snel. De omgeving van Hoogersmilde is in hoofdzaak een agrarisch gebied.


 

Kortom er is genoeg te doen in de omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde te Drenthe. Meer informatie over specifieke activiteiten vindt u op de hieronder gegeven pagina’s (ook te vinden in het menu bovenin, onder “Omgeving”):