Vollemaan wandeling Drents-Friese Wold

23 May

posted by

Categories: Nieuws

Comments: 0

mei 2019

Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Drents-Friese Wold een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je door de in stilte gehulde Duinen, dit unieke stuifzand, ook wel de Kale Duinen genoemd, en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt?
Hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel.

Gebied: Drents-Friese Wold
Datum: donderdag, 15 aug 2019
Van: 20:30 uur tot:23:00 uur
Datum: zaterdag, 14 sep 2019
Van: 20:00 uur tot:22:30 uur
Datum: zondag, 13 okt 2019
Van: 19:00 uur tot:21:30 uur

Prijs: € 9.00
Kind t/m 12 jaar: € 6.00
Prijs is inclusief koffie/thee/chocolademelk
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Contact: Buitencentrum Drents-Friese Wold via 0516-464020 of via drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan
Niet geschikt voor mindervaliden omdat de route door het stuifzandgebied loopt. Honden zijn niet toegestaan

Startpunt:
Camping Wilhelminahoeve en Eethuis Aekingerzand
Canada 3
8424 SR Elsloo

Aanmelden en meer info: Vollemaan wandelingen Staatsbosbeheer

Comments are closed.

Bent u toe aan een heerlijke rustgevende vakantie? Dan is Bungalowpark Hoogersmilde hét vakantiepark voor u! Het kleinschalige park bestaat uit zo'n 30 houten Finse bungalows en 4 Amerikaanse Loghomes en ligt aan de rand van het op een na grootste Nationaal Park van Nederland, het Drents-Friese Wold. Klik op bovenstaande banner en lees meer over de natuur en rust bij Bungalowpark Hoogersmilde.

In de directe omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde zijn vele leuke en informatieve cultuurhistorische plekken te ontdekken. Bijvoorbeeld Kamp Westenbork, het Drents Museum in Assen, het Gevangenismuseum in Veenhuizen en natuurlijk de vele hunebedden in Drenthe. Klik op bovenstaande banner en lees meer over de cultuur en historie in de directe omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde.

Vanaf ons bungalowpark fietst of wandelt u via prachtige routes zo de natuur in. U vindt hier de grootste bossen van Nederland, meren, heidevelden en stuifduinen. U fietst of wandelt direct vanaf het park dwars door de natuur naar Appelscha, Diever, Dwingeloo of vele andere plekken rondom Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Klik op bovenstaande banner en lees meer over fietsen en wandelen in de omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde.

In de directe omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde zijn vele leuke, rustgevende of juist sportieve activiteiten te vinden. Prachtige golfbanen, zwembaden, maneges en nog veel meer. Zin in een uitstapje met de kinderen? Er is van alles te doen in de directe omgeving van ons vakantiepark. Klik op bovenstaande banner en lees meer over alle activiteiten in de omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde.